Dragoljub Milanović kod Lazanskog: NATO je namerno pobio ljude u televiziji (video)

© Sputnik / Dejan Simić / Hekadašnji generalni direktor RTS-a Dragoljub Milanović i autor emisije Miroslav Lazanski
Hekadašnji generalni direktor RTS-a Dragoljub Milanović i autor emisije Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nekadašnji generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragoljub Milanović tvrdi da niko nije verovao da će Savezna Republika Jugoslavija zaista biti bombardovana i napominje da su strani novinari, u noći kada je bio bombardovan RTS, bili u zgradi televizije pre samog napada. Završili su posao i otišli.

U emisiji „Na nišanu Lazanskog“, Milanović, koji je bio direktor RTS u vreme bombardovanja, podseća da je Bil Klinton, tadašnji predsednik SAD, priznao da su oni hteli da kazne propagandnu mašineriju Miloševića.

„To je izjavio dan posle bombardovanja RTS-a. Dakle, oni su hteli da nas kazne, da pobiju ljude. Da su hteli samo štetu, mogli su samo da sruše antenski stub uz zgradu i program ne bismo mogli duže vreme da emitujemo. Međutim, hteli su da pobiju ljude“, napominje Milanović.

Na pitanje Miroslava Lazanskog da li je SRJ, pre dvadeset godina, ušla u rat protiv NATO-a sa nekom medijskom strategijom, Milanović odgovara odrično.

„O medijskoj strategiji se ne bi moglo govoriti ni tokom bombardovanja, ni pre njega, niti posle. Nikakve strategije nije bilo, a jedino što smo mi, hteli — ne hteli, morali, to je da odgovaramo na tu satanizaciju Srbije koja je bila neverovatna, bar za mene i ljude koji su sa mnom radili. Pitanje je da li je i kasnije, nakon bombardovanja, neka zemlja u svetu dostigla takav stepen satanizacije kao mi“, rekao je Milanović.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala