Hapšenje: Rešen slučaj o kojem bruji Beograd (foto)

Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su T. M. (50) i Z. S. (24) zbog postojanja osnova sumnje da su fizički napali pedesetogodišnjeg muškarca u Novopazarskoj ulici u Beogradu.

Postoji osnova sumnja da su T. M. i Z. S. parkirali auto na mestu za invalide, a kada ih je oštećeni, koji ostvaruje pravo na to parking mesto, zamolio da vozilo pomere, osumnjičeni su ga udarili u glavu, saopštio je MUP.

Povrede je zadobio i šezdesetsedmogodišnji muškarac koji je pokušao da smiri situaciju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.

© Tanjug / Sava RadovanovićGoran Velinov sa ćerkom Leom. Velinov je dobio je batine od dvojice sugrađana koje je zamolio da oslobode parking mesto ispred škole koju pohađa njegova ćerka.
Goran Velinov sa ćerkom Leom. Velinov je dobio je batine od dvojice sugrađana koje je zamolio da oslobode parking mesto ispred škole koju pohađa njegova ćerka. - Sputnik Srbija
Goran Velinov sa ćerkom Leom. Velinov je dobio je batine od dvojice sugrađana koje je zamolio da oslobode parking mesto ispred škole koju pohađa njegova ćerka.

Brutalan napad u srcu grada

Napad se dogodio na Vračaru, u Novopazarskoj ulici, oko 16 časova, pre sedam dana. Goran Velinov je tada sišao ispred svoje zgrade kako bi sačekao suprugu i ćerku Leu (14), koja je rođena sa Daunovim sindromom, na povratku iz Specijalne škole, kako bi im pomogao da parkiraju automobil na mestu koje je namenjeno za invalide.

Međutim, dobio je batine od dvojice sugrađana koje je zamolio da oslobode to parking mesto.

Velinov za Tanjug kaže da je tog, kao i svakog drugog dana, morao lično da bude ispred zgrade, jer inače mesto namenjeno invalidima uglavnom nije slobodno, a uzurpiraju ga nesavesni vozači.

„Moram da budem fizički na tom parkingu kako se vozila ne bi parkirala i kako bi ćerka i supruga stigle i kako bismo uzeli ćerku iz kola i odveli je kući na sprat. I tog dana došao sam do invalidskog mesta, koje je do pre pet godina bilo na Leino ime, ali je pravilnikom Sekretarijata socijalne zaštite pretvoreno u opšte mesto za invalide, prišao sam vozilu beogradskih registracija i zamolio čoveka da oslobodi parking“, kaže Velinov.

Počeo projekat „Nedelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka“

On dodaje da su dve gospođe koje su bile u istom automobilu ljubazno rekle da će se pomeriti za dva minuta, ali je vozač, koji je u tom trenutku bio izvan automobila, psujući krenuo prema restoranu brze hrane na početku ulice.

„Počeo je da psuje, da nabraja da mu je preko svega i nas invalida i svega ostalog“, navodi Velinov.

Tada je pozvao „Pauk službu“ i zamolio ih da povedu policijsku patrolu, jer se radi o bahatom vozaču.

„Vozač se nedugo zatim vratio iz restorana brze hrane, došao je do vozila, tada je naišao i komšija i upitao ga: ’Čoveče u čemu je problem, oslobodi parking mesto‘. Trajala je kraća verbalna rasprava, ne znam tačno šta, jer sam bio na vezi sa ’Paukom‘ i odjedanput su komšiju udarili u glavu i pukle su mu naočare“, priča Velinov.

Prema rečima Velinova, Komšija se zateturao i pao ispred ulaza, a u tom trenutku dotrčao je i drugi muškarac, koji je počeo da udara komšiju.

„Rekao sam: ’Ljudi, stanite, o čemu se radi, dajte da se zaustavimo dok je vreme‘“, kaže Velinov i dodaje da je nakon toga i on dobio udarac u glavu s leđa, kao i da je čuo „da je nešto puklo“.

© Tanjug / Sava RadovanovićLea je pukim slučajem izbegla incident
Lea je pukim slučajem izbegla incident - Sputnik Srbija
Lea je pukim slučajem izbegla incident

Napad je prekinut kada je tu naišao načelnik Policijske uprave Vračar, koji je odmah dotrčao, pozvao Hitnu pomoć i svoje kolege, kaže Velinov, a navodi B92.

Velinova su na VMA odmah operisali, a kako mu je rekao maksilofascijalni hirurg, imao je prelom čeone, jagodične i vilične kosti, zbog čega su mu ugrađene titanijumske pločice.

Takođe, Velinovu je oštećen i facijalni nerv, zbog čega sada ne oseća levu stranu lica — zube, nozdrvu i oko.

„Oporavak može da traje od mesec dana pa nadalje, jer je bio veliki lom. Sreća u nesreći je što je supruga naišla sa Leom tek nakon što su napadači otišli, tako da Lea nije videla ništa, a to bi bila velika trauma za nju, pogotovu što je pre dva meseca imala tešku operaciju srca“, kaže Velinov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala