Zašto ćutite! Samo se Rusi ne boje kazne kad podržavaju Srbe

© Foto : All fans in the world for Kosovo is SerbiaNavijači Zenita ističu transparent podrške Srbima
Navijači Zenita ističu transparent podrške Srbima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne prvi put, fudbalski navijači iz Rusije stali su na stranu — Srba. Navijači Zenita iz Sankt Peterburga juče su na meču protiv Orenburga razvili transparent podrške Srbiji povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije na SRJ.

Na transparentu je oslikan monah koji prelazi preko ruševina manastira, četiri slova „S“ oko krsta i ispisana je godina početka NATO agresije.

Legendarni centarfor Crvene zvezde Dušan Dule Savić kaže za Sputnjik da je podrška ruskih navijača Srbiji — „sasvim normalna“.

„Hvala im na tome. To je primer koji bi trebalo da slede i neki drugi, recimo pravoslavni narodi koji bi trebalo da su nam bliski, kao što su navijači iz Crne Gore ili Makedonije. U svakom slučaju, od Rusa sam ovo očekivao i pozdravljam sve njihove akcije u tom smislu“, rekao je Savić.

Na pitanje zašto navijači drugih pravoslavnih država ne slede ruske, Savić odgovara da su „uglavnom njihove države u NATO-u“ i verovatno bi bili teško sankcionisani kad bi nešto slično uradili.

Ruske navijače bi mogla zbog takvih akcija sankcionisati UEFA, eventualno i zabranom igranja međunarodnih utakmica bez prisustva publike, smatra Savić.

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaNavijači reprezentacije Rusije na kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u fudbalu
Navijači reprezentacije Rusije na kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u fudbalu - Sputnik Srbija
Navijači reprezentacije Rusije na kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u fudbalu

„Ali, koga briga. Kako mogu da ih sankcionišu? Da im kažu da ne nose više to. Ova emocija je jača, a i pravda je jača od jedne utakmice bez publike“, ističe bivši centarfor Crvene zvezde i jugoslovenske reprezentacije.

Dule Savić smatra kako bi i navijači u Srbiji trebalo da više skreću pažnju na posledice NATO agresije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala