Rusija: Predizborna kampanja u Ukrajini gruba, prljava i žestoka

© AP Photo / Efrem LukatskyPredsednik Ukrajine Petro Porošenko obraća se pristalicama na mitingu u Kijevu
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko obraća se pristalicama na mitingu u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predizborna kampanja u Ukrajini ima sve šanse da u istoriji ostane upamćena kao gruba, prljava i žestoka, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Grigorij Karasin.
Ukrajina, izbori - Sputnik Srbija
Ukrajinski izbori bez izbora

On je takođe upozorio i na mogućnost da u naredne tri sedmice Kijev pokuša da izvede čitav niz provokacija na jugoistoku Ukrajine, među kojima i vojne.

„Rusija želi da normalizuje odnose sa Ukrajinom, zemljom sa kojom se graniči, za koju je vezuju istorijsko, duhovno i civilizacijsko zajedništvo. Međutim, to što se danas dešava u toj zemlji, ne daje šansu da se to obistini“, istakao je.

Karasin je rekao i da je antiruski faktor postao norma za mnoge ukrajinske političare koji tu temu aktivno eksploatišu u predizbornim kampanjama.

Podsetimo, nakon prebrojanih 70 odsto biračkih listića, komičar Vladimir Zelenski je osvojio 30,45 odsto glasova, na drugom mestu se našao Petro Porošenko sa 16,19, dok je treća Julija Timošenko sa 13,15. 

Drugi krug, koji će odrediti ishod kampanje, i u koji će po svemu sudeći ući Zelenski i Porošenko, biće održan 21. aprila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala