Pentagon izvlači strategije iz naftalina: Kako se boriti protiv Rusije u Evropi

CC BY 2.0 / David B. Gleason/Flickr / Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD odlučilo je da se vrati na staru strategiju borbe protiv Rusije u Evropi, koja podrazumeva što veće vojno prisustvo na Starom kontinentu.
Zdanie Pentagona v SŠA - Sputnik Srbija
Pentagon saopštio koliko dugo će im Rusija biti „pretnja“

Kako piše list „Biznis insajder“, ova strategija je izrađena tokom Hladnog rata, sa ciljem da omogući američkim snagama da što brže i efikasnije odreaguju u slučaju konflikta sa Rusijom.

Upravo je iz tog razloga, precizira američki list, na stotine američkih vojnika iznenada prebačeno u Evropu iz Teksasa, tačnije u Poljsku.

Glavni razlog zbog čega su se Amerikanci uopšte i vratili na ovu strategiju koja datira još od sredine prošlog veka, jeste što je Krim 2014. prešao u sastav Ruske Federacije, ocenjuje list.

Navodi se i da će ovaj pristup postati nova norma Pentagona, stoga bi javnost mogla u budućem periodu sve češće da čuje o neočekivanim prebacivanjima američkih trupa u Evropu.

„Za sve protivnike SAD ova mera će biti neočekivana. To je dobro za američku nacionalnu bezbednost. Glavni cilj je obuzdavanje i spremnost“, rekao je zamenik glavnokomandujućeg Nacionalne garde SAD u Evropi Džon Gronski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala