Sveštenik poziva vernike da se u utorak okupe oko krstionice na Ostrvu cveća

© Foto : in4snet/youtubeKrstionica u Tivtu
Krstionica u Tivtu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveštenik SPC Miajlo Backović danas je povodom najave crnogorskih vlasti da će u utorak srušiti krstionicu u manastiru Miholjska prevlaka na Ostrvu cveća pozvao vernike da ne osuđuju one koji će doći da sruše hram, već da se u što većem broju okupe, kako bi „molitvom zagrlili krstionicu“.

Sergej Železnjak - Sputnik Srbija
Rusija: Ne dozvoliti rušenje krstionice u Crnoj Gori
Sekretar za obnovu manastira na Miholjskoj prevlaci, sveštenik Miajlo Backović rekao je da je krstionica od milošte nazvana „Suza Njegoševa“, nije podignuta ni u Porto Montenegru, hotelskom kompleksu ili nekom odmaralištu, već „usred manastira Svetog Arhangela Mihaila, gde monasi svakodnevno krštavaju decu u moru“.

„Da se ne bi deca krštavala u blatu plaže, hteli smo da to bude dostojanstveno kao u prvim vekovima hrišćanstva“, objasnio je sveštenik, prenosi portal in4s.

Miajlo je pozvao vernike da ne osuđuju „vojnike“ koji će u utorak doći da ruše Hram, niti one koji su ih poslali, „jer će njima Bog suditi“.

Rušenje krstionice na vodi, koju je Mitropolija crnogorsko- primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u Tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je ranije danas crnogorski sajt CDM.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma ranije je naložilo MCP da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom je angažovano „treće lice“ da to uradi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala