Opasna poruka Edija Rame s Trga Majke Tereze

© AP Photo / Hektor PustinaPremijer Albanije Edi Rama
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je uključivanje Prištine u NATO neophodno i predstavljaće dodatni kapital za taj vojni savez u preuzimanju potpune bezbednosne kontrole, prenosi Tanjug.
Demonstrant u Tirani - Sputnik Srbija
Lider albanske opozicije: „Hajde da pošaljemo ’balkanskog Madura‘ pred lice pravde!“(video)

Rama je to rekao na ceremoniji obeležavanju 10. godišnjice članstva Albanije u NATO-u.

„Albanija čvrsto veruje da je integracija Kosova u NATO nužna ne samo za Kosovo i Balkan, već za celu evroatlantsku porodicu. Potpuno učešće Balkana u NATO-u je strateška vizija, a uključivanje Kosova u NATO bi predstavljalo dodatni kapital kojim bi se obezbedio pun bezbednosni sistem Alijanse“, izjavio je Rama, prenela je prištinska Koha, pozivajući se albanske medije.

Na ceremoniji održanoj na Trgu Majke Tereze u glavnom gradu Albanije, Rama je rekao da je Balkan u periodu mira i pomirenja zahvaljujući NATO-u.

„Region koji nakon više od 100 godina neprekidnog rata i sukoba, zahvaljujući NATO-u danas uživa u periodu mira, pomirenja i saradnje. Danas smo zajedno protiv novih neprijatelja“, rekao je Rama.

Novinarka Ljiljana Smajlović - Sputnik Srbija
Humanitarne i druge laži: Kako smo ponovo postali lakoverni

Albanski premijer je takođe pomenuo izgradnju NATO baze u Kučovi, za koju je rekao da će biti jedna od najsavremenijih i najvećih baza u regionu.

„Na desetogodišnjicu članstva naše zemlje u NATO-u, što se u stvari poklapa sa 20. godišnjicom bliske saradnje tokom rata za oslobođenje Kosova, Albanija se priprema da pokrene važan posao izgradnje NATO baze u Kucvovi, koja će biti jedna od najmodernijih i najvećih NATO baza u regionu. Ova činjenica je simbol ovog jubileja, jer će se baza koja je zamišljena kao jedna od žarišnih tačaka naših strateških saveznika“, rekao je, između ostalog, Rama. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala