Dobrica Erić — Jedan od temelja naše kulture (video)

© SputnikPesnik Dobrica Erić
Pesnik Dobrica Erić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otišao je veliki pesnik čiji opus je obogatio živote različitim generacijama koje su živele na ovim prostorima, složili su se u izjavi za Tanjug dečiji pisac Ljubivoje Ršumović i televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota na vest da je preminuo dečiji pesnik Dobrica Erić.
Dobrica Erić - Sputnik Srbija
Preminuo Dobrica Erić

Ršumović kaže da je Erić sa pravom imao titulu „Saradnik sunca“, koju su nosili svi koji su bili na tragu stvaralaštva Duška Radovića. 

„Dobrica je bio jedan od temelja naše kulture, iz čije poezije su deca učila najbolje o životu. Bio je pesnik i pripovedač, vrhunski narator i čovek kojeg su školarci obožavali. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu, a naročito za nas njegove prijatelje“, kazao je Ršumović. 

Minja Subota je sa velikom tugom primio vest da je preminuo pesnik Dobrica Erić. 

„Komponovao sam muziku za mnogo njegovih pesama. On je pisao školske himne uz koje su stasavale generacije đaka u Jugoslaviji. Sve svoje stihove je znao napamet i dešavalo se da na školskim priredbama deca traže bis kada bi završio recitovanje svojim pesama. Dobrica je bio jedan od velikana po kojima se naša kultura prepoznaje“, kazao je Minja Subota. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala