Britanski ambasador podržao švajcarskog kolegu u Prištini

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPriština, tokom proslave 10 godina tzv. nezavisnosti tzv. Kosova
Priština, tokom proslave 10 godina tzv. nezavisnosti tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ambasador u Prištini Ruri O′Konel podržao je danas svog švajcarskog kolegu Žan-Ibera Lebe, koji je rekao da njegova zemlja ulaže sredstva u velike projekte na teritoriji Kosova, a da Priština ima para da finansira lažne veterane.

Ministar za infrastrukturu Pal Lekaj zapretio je da će švajcarski ambasador odmah biti opozvan ako Priština to zatraži, preneo je prištinski portal „Indeks onlajn“.

Spomenik Skenderbegu u Prištini - Sputnik Srbija
Priština šokirana izjavom švajcarskog ambasadora

Na izjavu švajcarskog ambasadora reagovali su mnogi, među kojima i predsednik parlamenta Kadri Veselji i predsednik Udruženja veterana tzv. OVK, ali je Lekajeva izjava izazvala najviše negativnih reakcija predstavnika prištinskih institucija.

Ambasador O′Konel je tim povodom na svom profilu na Fejsbuku podržao švajcarskog kolegu i naveo da je on samo rekao ono što svi misle.

„Švajcarski ambasador je rekao ono što svi mislimo. Vreme je za ljude koji žele da Kosovo deluje protiv kriminala i korupcije. To je težak izazov, ne samo za Kosovo. Oni koji to budu radili imaće našu podršku“, napisao je O′Konel.

Ambasador Švajcarske, Žan-Iber Lebe izjavio je nedavno u Srbici da privremene institucije u Prištini imaju novca da plaćaju „lažne ratne veterane, a međunarodna zajednica im finansira ključne projekte“ za potrebe građana.

Ambasador Lebe je to rekao u Srbici (Skenderaj), gde je otvorio fabriku vode.

On je rekao da „nije normalno“ da Kosovo ima novac, ali da ga zloupotrebljava, posebno plaćanjem „lažnih veterana“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala