Dogovor Srbije i Rusije: Šetnja „Besmrtni puk“ postaje državna manifestacija

© Sputnik / Oleg IvanovAmbasador Rusije Aleksandar Čepurin predvodi akciju "Besmrtni puk" u Beogradu.
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin predvodi akciju Besmrtni puk u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o planovima kada je reč o saradnji dveju zemalja u oblasti boračkih pitanja, prenosi Tanjug.
Akcija „Besmrtni puk“ u Beogradu - Sputnik Srbija
Besmrtni puk i ovog 9. maja u Beogradu

Ministar Đorđević predočio je ambasadoru Čepurinu da će resorno ministarstvo u saradnji sa Gradom Beogradom organizovati „Besmrtni puk“, šetnju u čast Dana pobede, koja će biti uvrštena u državne događaje i koja će se obeležavati svake godine istog datuma.

On je naveo i da će u šetnju biti pozvani svi građani, kao i Udruženja boraca i veterana i sa srpske i ruske strane, istakavši da će i drugi gradovi u Srbiji, koji budu imali želju da tog datuma organizuju šetnju pod nazivom „Besmrtni puk“, imati podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Čepurin zahvalio je ministru Đorđeviću na zalaganju i nastojanju da se šetnja „Besmrtni puk“ uvrsti u državni događaj i poručio da je Dan pobede za Rusiju praznik opštenacionalnog ponosa kada se čuva pamćenje na hrabrost vojnika koji su živote dali za živote drugih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala