Zaharova odgovorila na neumesno pitanje o Vučiću

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova, upitana da li joj se čini da je srpski predsednik Aleksandar Vučić ubačen kao trojanski konj kako bi posvađao srpski i ruski narod, rekla je da ne bi Vučića uporedila sa konjem, već da ima druge asocijacije, mnogo ljudskije, te je dodala da bi takvo pitanje trebalo postaviti srpskim političarima.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova otkriva šta je presudno uticalo na odluku da se bombarduje SRJ

„Ja predstavljam rusko Ministarstvo i sasvim sam zadovoljna zemljom koju predstavljam, a sva pitanja koja imate o srpskim političarima, postavljajte Srbiji“, rekla je.

Zaharova je tom prilikom ponovila stav Rusije da Moskva dobro vidi sve probleme sa kojima se suočava Srbija i pokušava da joj pomogne u svim onim pitanjima za koja se Beograd obraća za pomoć.

„Na molbu Srbije — koja se zasniva na interesima srpskog naroda — već duži niz godina branimo njene interese u međunarodnoj areni, pre svega kada je reč o Kosovu, koristeći sve pravne institute i instrumente diplomatije“, istakla je.

Pritom, kako je ocenila, Rusija ne stavlja na prvo mesto sopstvene stavove, već stavove zvaničnog Beograda i to na inicijativu Beograda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala