Papadopulos traži pomilovanje od Trampa

© AP Photo / Jacquelyn MartinDžordž Papadopulos
Džordž Papadopulos - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džordž Papadopulos, prvi član štaba kampanje Donalda Trampa koji je optužen u sklopu istrage o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, izjavio je da su njegovi advokati predsedniku SAD podneli molbu za pomilovanje.

Džordž Papadopulos je, u intervjuu Rojtersu, rekao da razmatra mogućnost da povuče svoj potpis sa dogovora o priznanju krivice.

"Moji advokati su predsedniku podneli molbu za pomilovanje", rekao je Papadopulos i dodao da je to učinjeno pre nekoliko dana.

Papadopulos, koji je tokom kampanje bio Trampov savetnik za spoljnu politiku, postao je sve veći kritičar istrage specijalnog tužioca Roberta Milera, od kako je u decembru proveo 12 dana u zatvoru.

Spasioci rade na mestu pada malezijskog aviona Boing 777 na letu MH17 u Donjecku - Sputnik Srbija
Rusija ne sme da zaćuti, istina mora da dopre do svih

On je u oktobru 2017. postigao dogovor o priznanju krivice zato što je lagao agente FBI-ja u vezi sa datumima i vrstom komunikacije koju je, tokom izborne kampanje, imao sa dvojicom ruskih državljana kao i sa jednim profesorom sa Malte, povezanim sa zvaničnicima Rusije.

Izjava o molbi za pomilovanje data je istog dana kada je Papadopulos objavio knjigu u kojoj je napisao da nije lagao agente FBI-ja i da je na njega vršen pritisak da potpiše dogovor o priznanju krivice.

Papadopulos kaže da su mu Milerovi istražitelji zapretili da će ga, ako to ne učini, optužiti zato što se nije registovao kao agent strane države, pošto je bio u poslovima sa Izraelom.

"Bio sam suočen sa izborom — priznaj da si lagao ili se suoči sa optužnicom da si strani agent", napisao je Papadopulos u knjizi.

"Moja priča je deo šire priče. Priče o Trampu i priče o zaustavljanju Trampa ili o tim pokušajima. Trampovo predsedništvo bilo je primarni cilj svog tog ludila", istakao je Papadopulos.

Takođe, Papadopulos kaže da su neke njegove laži FBI-ju bile nenamerne, da su bile u neskladu sa dogovorom o priznanju krivice, kao i sa završnom izjavom pred sudom.

"Nisam konsultovao svoj kalendar i svoje mejlove, nisam se tačno setio datuma događaja", dodao je Papadopulos.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala