Porošenko spreman za sastanak s Putinom, ali samo u društvu „svetskih partnera“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji
Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko na svečanosti povodom iskrcavanja saveznika u Normandiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da ne isključuje mogućnost bilateralnog razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da kompleksna pitanja treba rešavati uz učešće međunarodnih partnera.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko na sednici Vrhovne rade - Sputnik Srbija
Porošenko se požalio: Putin mi se ne javlja na telefon

„Može li biti bilateralnih pregovora? Naravno, mi smo suverena nezavisna država. Ali da li će pozicija Ukrajine biti slabija ako pođemo bez podrške naših svetskih partnera iz proukrajinske koalicije. Očigledno je da će biti slabija“, rekao je Porošenko u intervjuu ukrajinskim televizijskim kanalima.

Ukrajinski predsednik je odgovorio na pitanje da li su mogući bilateralni pregovori s rukovodstvom ili predstavnicima Rusije, kao što obećavaju drugi kandidati za predsednika Ukrajine. 

Predsednički izbori u Ukrajini biće održani 31. marta. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala