Vučić: Priština „testira“ Srbe, primenjuje tehniku „kuvane žabe“

© Jaroslav PapAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove provokacije Prištine ozbiljan problem i da su poslednjom akcijom na severu KiM hteli da „testiraju“ Srbe i vide ko je i na koji način spreman da im se suprotstavi.

„Imali smo juče uznemiravanje Srba na severu, pošto su, tobož, išli da obilaze kladionice i da ’hapse mašine‘ koje Srbi drže po kladionicama“, rekao je Vučić novinarima na pitanje da prokomentariše to što se pojačavaju pritisci Prištine na Srbe i kako vidi vojnu vežbu sa vojnim formacijama iz Tirane.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Presuda Karadžiću ne znači ukidanje Srpske

Komentarišući jučerašnju akciju po kladionicama, Vučić je istakao da su Albanci to radili po tehnici tzv. „kuvane žabe“.

„Da vide ko će i na koji način da im se suprotstavlja, i onda će da krenu na drugu akciju da kontrolišu rafove u prodavnicama itd, da bi napravili kompletnu, ’tačkastu sliku‘ o mogućim mestima otpora u budućnosti“, objasnio je Vučić.

Istakao je da Albanci žele u potpunosti da „ubiju svaku želju svim mirnim i pristojnim stanovnicima severa KiM da žive u svojoj otadžbini Srbiji“.

Kosovski parlament je juče usvojio rezoluciju o zatvaranju kockarnica i zabrani kockanja na toj teritoriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala