Pretres u Pančevu: Albanski pekari pod lupom policije zbog dvoglavog orla

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpska policija
Srpska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što su albanski pekari iz pančevačkog sela Dolovo postavili na društvenim mrežama slike sa rukama sklopljenim u obliku orla, policija im je pretresla kuće.

Oni su na društvenim mrežama objavljivali provokativne fotografije sa rukama sklopljenim u obliku ptice, što je simbol „Velike Albanije“, a na nekima se vide kako stoje sa dve puške ispred svoje kuće.

Na predlog tužilaštva, a po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, pretresani su stanovi i druge prostorije na više lokacija, ali nisu pronađeni oružje ni drugi predmeti krivičnog dela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, a prenose beogradski mediji.

 

Žitelji Dolova danas su se okupili samoinicijativno, prikupili 250 potpisa u okviru peticije i predali je vlasniku lokala koji je Albancima otkazao lokal.

Na taj potez meštana i vlasnika lokala, Albanci su odgovorili da su se samo šalili, ali su i meštani Dolova poručili da se tako ne mogu šaliti i da su im ukazali gostoprimstvo, a da su oni na to odgovorili provokacijama i pretnjama, prenosi beogradski list Alo.

U narednih nekoliko sati se očekuje da se albanski vlasnici pekare Halit i Granit Osmankaj isele iz poslovnog prostora.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala