Kako je Lavrov proslavio rođendan (foto, video)

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije, koji danas slavi rođendan, dobio je tokom svoje prve posete San Marinu u istoriji od novinara koji ga prate dres fudbalskog kluba „Spartak“.

Nakon posete parlamentu San Marina, gde je ministar održao govor kapetanima, regentima republike, na izlazu iz zgrade pozdravili su ga orkestar i počasna straža zemlje. Novinari koji su pratili ministra na ovom putu iskoristili su priliku da mu čestitaju na rođendan i uruče mu poklon — crveno-beli dres sa autogramima svih igrača ministrovog omiljenog kluba.

Na majici sa brojem 11 napisano je ime ministra, kome prethodi engleski izraz „vrlo verovatno“, koji je prošle godine postao popularan u političkom leksikonu zapadnih partnera koji su oni često koristili kao jedini argument u svojim optužbama protiv Rusije. Na jednom rukavu novinari su napisali „S ljubavlju, vaš pul“ i nacrtali srce.

Ministar je lepo primio šalu novinara, zahvalio i kroz smeh pitao: „Da nije lažna?“

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova takođe je na svojoj stranici na Fejsbuku postavila fotografije sa radnog ručka sa zvaničnicima San Marina koji se završio „neradnim“ trenutkom. Lavrovu su domaćini pripremili rođendansku tortu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala