Rusija uručila protestnu notu češkom ambasadoru

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo inostranih poslova uručilo je protestnu notu češkom ambasadoru Viteslavu Pivonjku zbog „nenormalne situacije koja je nastala oko pojedinih objekata u Pragu koji su u vlasništvu Ruske Federacije“, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

Kako se navodi, zbog toga je ambasador Češke pozvan na konsultacije u Ministarstvo i tom prilikom mu je rečeno da bi bilo najbolje da Prag pokaže suzdržanost, kako se ne bi donele kojekakve destruktivne odluke.

Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i hrama Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija uputila protestnu notu Ukrajini

„Problem sa nekretninama u Pragu je predmet bilateralnog dijaloga i trenutno se traže rešenja koja bi bila prihvatljiva za obe strane“, ističe se u Ministarstvu.

Prethodno su češki mediji pisali da ruska Ambasada u Pragu za keš izdaje oko 200 stanova u četiri različita stambena objekta, iako je reč, kako objašnjavaju, o zgradama koje su u vlasništvu Češke, ali su date ruskom diplomatskom predstavništvu na korišćenje.

Potom se oglasila Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova, koja je rekla da su to sve izmišljene činjenice i precizirala da, uprkos pisanjima medija, do sada nikakvih problema po tom pitanju nije bilo.

Ona je takođe podsetila i da Češka takođe na raspolaganju ima četiri stambene zgrade u Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala