Rusija još nije dobila odgovor od Francuske sa objašnjenjem Makronovih reči o RT i Sputnjiku

© REUTERS / Michel Euler/PoolPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva nije dobila odgovor od Pariza na zahtev da objasni reči predsednika Francuske Emanuela Makrona koje se odnose na ruske medije Sputnjik i RT, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Uputili smo diplomatsku notu samo kako bismo razumeli da li je to (izjava predsednika Francuske) njegov lični stav ili stav francuskih vlasti i da se razjasni to pitanje. Od francuske strane nismo dobili ništa. Oni mogu da optužuju, ali ne mogu da potkrepe svoje reči“, istakla je Zaharova govoreći na konferenciji o slobodi govora.

Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjanargarita Simonьяn - Sputnik Srbija
Simonjanova o Makronovim tvrdnjama: RT i Sputnjik ne kupuju naloge

Početkom februara Zaharova je saopštila da je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uputilo notu Ambasadi Francuske zbog informacija koje su se pojavile u medijima da je francuski predsednik Emanuel Makron govorio o „mešanju“ televizije RT u proteste „žutih prsluka“ kako bi se razjasnilo šta je tačno Makron rekao.

Kako je ranije objavio list „Poan“, na sastanku sa francuskim novinarima Makron je izjavio da je jedan od lidera Pokreta „Žuti prsluci“ Erik Drue „medijski proizvod i proizvod društvenih mreža“. Prema njegovim rečima, „žuti prsluci“ su dobijali savete iz inostranstva, a njihova aktivnost se podržava „kupljenim nalozima na društvenim mrežama i trolovima“. Među njima je on izdvojio RT i Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala