Luka Karadžić: Ponosan sam na brata, stvorio je Republiku Srpsku!

© AP Photo / Darko BandićLuka Karadžić
Luka Karadžić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brat Radovana Karadžića, Luka Karadžić za Sputnjik kaže da se posle presude svom bratu, koga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora, oseća pun gorčine.

„Bio sam optimista pred ovo, mada sam se plašio najgoreg, ali nisam očekivao da dobije to što je dobio. Sinoć kada smo se čuli, pitam ga kakvo je ovo veće, nema Antonetija. On mi kaže, ovo je maltene Meronovo veće. I već mi je sinoć optimizam malo splasnuo“, kaže Karadžić.

Luka Karadžić - Sputnik Srbija
Luka Karadžić: Pravedna je samo oslobađajuća presuda

Luka Karadžić je ponovio stav da je Haški tribunal nelegalan i nelegitiman i istakao zasluge svog brata za stvaranje Republike Srpske.

„Mi smo ponosni na njega, srpski narod je ponosan na njega, Radovan je svetla istorijska ličnost, njegovom zaslugom je stvorena Republika Srpska. Oni mogu da rade šta hoće. Što narod kaže, u njihovim je rukama i glava i sablja“, navodi Karadžić. 

Pretresno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu u drugostepenom postupku osudilo je Radovana Karadžića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala