Rusija upozorila SAD u vezi sa Venecuelom: Brzopleti ste

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je upozorila Ameriku da ne pokreće vojnu intervenciju u Venecueli, budući da bi tako nešto predstavljalo brzopletu odluku, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Venecuelu Eliotom Abramsom.
Lider opozicije Venecuele Huan Gvaido - Sputnik Srbija
Lavrov o situaciji u Venecueli: Samo Maduro ima pravo da postavlja ambasadore

„Uzimajući u obzir da je američka administracija već duže vreme stava da su ’sve opcije na stolu‘, što može da se protumači i kao moguće pokretanje vojne operacije kako bi se rešilo unutrašnje pitanje Venecuele, Rusija je bila primorana da upozori Ameriku zbog takvih brzopletih odluka“, rekao je.

Rjabkov je istakao i da je Rusija kategorički protiv vojne intervencije.

„Interesi Rusije u Venecueli moraju biti zaštićeni u bilo kakvom razvoju scenarija. To se tiče bezbednosti ruskih građana koji se tamo nalaze, ali i drugih vidova našeg prisustva. Nadamo se da je Vašington čuo naš signal“, naglasio je.

On je dodao i da se Rusija zalaže za dijalog između opozicije i vlasti u Venecueli, ali da je tako nešto moguće samo ukoliko se obustave spoljašnji pritisci.

Rjabkov je naveo i da je Moskva spremna za dijalog sa svim zainteresovanim stranama po pitanju Venecuele, uključujući EU i grupu Lima, te je ocenio da su pregovori sa Abramsom bili poprilično kompleksni, ali iskreni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala