Pentagon predlaže žrtvovanje vojne infrastrukture zbog zida

© AP Photo / Gregory BullPripadnik pogranične službe američke vojske na granici sa Meksikom
Pripadnik pogranične službe američke vojske na granici sa Meksikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vršilac dužnosti šefa Pentagona Patrik izjavio je da je Kongresu SAD predstavio listu budžetom predviđenih projekata za izgradnju vojne infrastrukture koji bi mogli biti ukinuti kako bi se pomoglo finansiranje izgradnje zida na granici SAD i Meksika.

Američki predsednik Donald Tramp je prošlog meseca proglasio stanje povišene nacionalne bezbednosti u nastojanjima da obezbedi finansije za izgradnju zida na granici sa Meksikom bez saglasnosti Kongresa.

Kako je javio Rojters, proglašenje stanja povišene nacionalne bezbednosti omogućava Trampovoj administraciji da za svrhu gradnje zida koristi novac iz budžeta za vojnu infrastrukturu ukoliko je to potrebno.

Dokument koji je Kongresu dostavio Šenahan i u koji je agencija Rojters imala uvid ima više od 20 stranica, a među projektima predloženim za obustavu finansiranja su groblje pri Američkoj vojnoj akademiji u Njujorku i komanda i i kontrolna zgrada u Kampu Tango u Južnoj Koreji.

Malo je verovatno da će ta lista zadovoljiti Kongres, ocenjuje Rojters, jer su novinarima agencije sagovornici iz Kongresa rekli da je lista nepotpuna i da su na njoj samo projekti koje je Kongres već odobrio.

Pentagon je saopštio da bi za izgradnju zida mogao da izdvoji oko 3,6 milijardi dolara iz budžeta predviđenog za izgradnju vojne infrastrukture.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala