Još jedan Srbin ubijen u Johanesburgu?

© AP PhotoJohanesburg policija
Johanesburg policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U najvećem gradu u Južnoafričkoj Republici Johanesburgu ubijen je 51-godišnji muškarac čiji identitet nije saopšten, a beogradski mediji navode da je reč o Srbinu iz Beograda, pozivajući se na nezvanične informacije.

Ubistvo se dogodilo u subotu usred bela dana, a lokalni portal „Njuz 24“ navodi da je, sudeći prema dokumentima, ubijeni muškarac iz neke istočnoevropske zemlje.

„Večernje novosti“ prenose, da je ubijen muškarac iz Beograda, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Mediji prenose izjavu portparola lokalne policije da je 51-godišnji muškarac stajao pored motora kada se iza njega parkirao crni automobil iz kojeg su izletela dvojica naoružanih muškaraca.

Predsednik Južne Afrike Siril Ramafosa - Sputnik Srbija
Ko je čovek u kog su uprte sve oči u Južnoj Africi?

Navodi se da su napadači bili obučeni u crno, s fantomkama i naočarima za sunce, a nosili su i rukavice.

Svedok napada je rekao da je čuo rafalne pucnje.

„Rekao bih da je ispaljeno najmanje četiri do šest metaka i onda sam video muškarca kako pada. Jedan od napadača se vratio u vozilo, a drugi je izašao i ispalio još četiri metka“, naveo je očevidac za „Njuz 24“.

Svi u blizini su bili šokirani i neki su pritekli da pomognu čoveku u kog je pucano, naveo je svedok.

Hitna pomoć je stigla u roku od 10 minuta.

Portparol policije je rekao da zasad niko nije uhapšen i da motiv napada nije poznat.

Mediji podsećaju da je jedno od poslednjih ubistava u Johanesburgu bila likvidacija Đorđa Mihaljevića. On je rođen u Herceg Novom u Crnoj gori, ali je imao i srpski pasoš. Spekuliše se da je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici.

U aprilu 2018. godine likvidiran je Milan Đuričić Miki, saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, a u julu iste godine je u Johanesburgu usmrćen Darko Kulić, koji je tokom rata u Hrvatskoj bio pripadnik Srpske garde pod komandom Đorđa Božovića Giške.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala