Klimov: Destabilizaciju u Srbiji mogu da iskoriste neprijatelji Beograda

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove i predsednik Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Saveta federacije Andrej Klimov.
Zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove i predsednik Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Saveta federacije Andrej Klimov. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Destabilizaciju političke situacije u Srbiji mogle bi da iskoriste neprijateljske sile na Balkanu, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Andrej Klimov, koji boravi u poseti Beogradu.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Moskva zabrinuta zbog pokušaja opozicije da isprovocira nasilje u Beogradu

Kako je rekao, Rusija se ne meša u unutrašnja pitanja bilo koje zemlje, uključujući Srbiju.

„Mi se ne bavimo procenama ko je dobar, a ko loš. Mi sarađujemo sa zvaničnim vlastima svake zemlje. Sarađujemo sa predsednikom, sa Vladom, sa šefom diplomatije, kao i sa ambasadorom Srbije u Moskvi. Za nas su to zvanična lica i sa njima održavamo kontakte i razmatramo bitna pitanja“, rekao je.

Ruski senator je podsetio i da je u oktobru 2018. godine potpisan Sporazum o strateškoj saradnji između Srpske napredne stranke i „Jedinstvene Rusije“, čiji je on funkcioner.

„Reč je o punoj podršci koju ukazujemo jedni drugima u pitanjima koje se tiču naše kompetencije. Ni istorija Rusije, ni istorija Srbije, kao ni istorija bilo koje zemlje nije pokazala da destabilizacija političke situacije donosi brze i pozitivne socijalne i ekonomske rezultate“, ukazao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala