Putin: Učinićemo sve da popravimo odnose sa Francuskom i EU u celini (video)

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će učiniti sve što je moguće kako bi popravila odnose sa Francuskom, kao i sa drugim zemljama Evropske unije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Računam na to i da će moji istomišljenici u Evropi učiniti sve kako bi se uspostavili normalni odnosi između EU i Rusije“, dodao je Putin prilikom sastanka sa predstavnicima francuskog civilnog društva u Simferopolju.

Izgradnja termoelektrane Balaklavska na Krimu - Sputnik Srbija
Putin pustio u rad termoelektrane na Krimu

On je skrenuo pažnju i na činjenicu da unutar Evrope ima mnogo onih koji žele da razvijaju bilateralne odnose sa Rusijom.

„Za tako nešto je zainteresovan i narod Francuske, ali i EU u celini, baš kao i narod Rusije. Zainteresovani su jer se međusobno dopunjavaju ekonomski, ali i politički, a najvažnije je to što smo svi mi povezani istorijom naših naroda“, istakao je ruski predsednik.

Putin se osvrnuo i na nedavni teroristički napad na Novom Zelandu rekavši da je malo verovatno da se tako nešto dogodi u Rusiji, budući da je rusko društvo poprilično razumno.

Šef Kremlja je dodao i da će ruske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći kako ne bi dozvolile da se slične stvari dogode u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala