Napadač sa Novog Zelanda imao podršku?

© Foto : YouTube/ ALL BLACK VIDEOSNapadač iz Krajstčerča na Novom Zelandu, Brenton Tarant, pred sudom
Napadač iz Krajstčerča na Novom Zelandu, Brenton Tarant, pred sudom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novozelandska policija saopštila je da je napadač u Krajstčerču možda imao podršku.

„Verujemo da je samo jedan napadač odgovoran za ovo“, izjavio je načelnik policije Majk Buš, navodeći da je moguća podrška drugih ljudi veoma važan deo istrage.

Napadač, Novi Zeland - Sputnik Srbija
Krvnik sa Novog Zelanda u sudu pokazao skandalozan znak rukom (foto, video)

Prethodno je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila da će nakon masakra u Krajstčerču u zemlji biti reformisan zakon o oružju.

List „Nju Zeland herald“ ranije je javio da je Brenton Tarant, 28-godišnji Australijanac koji je ubio najmanje 50 osoba u dve džamije i sve to uživo prenosio preko društvenih mreža, zastupati sam sebe na sudu.

U petak 15. marta se u dve džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu dogodila pucnjava u kojoj je ubijeno 50 osoba, a još oko 50 je ranjeno. Novozelandska premijerka Džasinda Ardern nazvala je ovu tragediju terorističkim napadom. Uhapšena su tri osumnjičena za učešće u napadu, među kojima i australijski državljanin koji je optužen za ubistvo. Ovo je najveći masakr u zemlji od 1943. godine, kada je tokom nereda u zatvoru za ratne zarobljenike u Federstounu ubijeno 48 japanskih vojnika i jedan Novozelanđanin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala