Naser Orić „na turneji“ po Srbiji (foto)

Pratite nas
Ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić objavio je fotografije na svom profilu na Fejsbuku za koje tvrdi da su snimljene na teritoriji Srbije.

Naser Orić je objavio dve fotografije — jedna je njegov selfi snimljen navodno na vrhu Pašine ravni, iznad Valjeva, a druga sa pevačem Avdom Huseinovićem u kafani, navodno u Užicu.

Huseinović je, inače, blizak Oriću, kojeg često na društvenim mrežama brani, uz napade na srpske medije kada pišu da je Orić zločinac, s obzirom na to da mu se na teret stavlja mučenje i ubistvo 2.000 Srba u Srebrenici i Bratuncu.

Inače, Sud BiH je krajem prošle godine doneo oslobađajuću presudu za Orića za ratne zločine nad Srbima.

Orić je uhapšen 10. juna 2015. na granici Francuske i Švajcarske po zahtevu Srbije, koja ga je sumnjičila za ratne zločine počinjene u selu Zalazje kod Srebrenice. Srbija i BiH su poslale zahtev za njegovo izručenje. Izručen je BiH, nakon čega mu je Sud BiH odredio mere zabrane, a Orić se branio sa slobode.

Odbrana je od Haškog tribunala tražila obustavu postupka protiv Orića za ratne zločine u Srebrenici, s obzirom na to da mu je već suđeno za te zločine. Tribunal u Hagu je odbio zahtev odbrane.

Haški tribunal je Orića 2008. godine pravosnažno oslobodio krivice za zločine počinjene u Srebrenici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala