Tramp optužio pokojnog Mekejna za širenje dosijea o „vezama sa Rusijom“

© AP Photo / Manuel Balce CenetaPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp zamerio je senatoru republikancu Džonu Mekejnu, koji je umro u avgustu 2018. godine, da je širio dosijea o navodnim vezama američkog predsednika sa Rusijom i da je podržavao reforme zdravstvene zaštite Baraka Obame (Obamaker).

„Širenje lažnog i potpuno diskreditovanog dosijea predstavlja, nažalost, veoma tamnu mrlju na reputaciju Džona Mekejna“, citirao je Tramp na svom nalogu na Tviteru bivšeg nezavisnog tužioca Keneta Stara.

​„On je imao mnogo gore ’mrlje‘ od te, uključujući i glasanje protiv ukidanja i zabrane (reforme Obamaker) nakon mnogo godina kampanje za ukidanje i zamenu“, zaključio je Tramp.

Ćerka pokojnog senatora Megan Mekejn odgovorila je na Trampovu kritiku.

„Vas niko neće voleti onoliko koliko su voleli mog oca… Želela bih da provedem još jednu subotu s njim. Možda bi trebalo da provedete (subotu) sa svojom porodicom, umesto što ste se opsednuti mojom“, napisala je ona.

​Ranije je „Foks njuz“, pozivajući se na sudske dokumente, saopštio da je Mekejn u decembru 2016. godine predao FBI i medijima nepotvrđeni dosije da su „ruski agenti“ navodno imali kompromitujuće informacije o Trampu.

U Kongresu SAD propalo je nekoliko pokušaja republikanaca da izmene postojeći sistem u zemlji „Pristupačne medicinske pomoći“ (Obamaker), koju je Tramp još tokom predizborne kampanje obećao da će „ukinuti i zameniti“. Nacrt zakona o reformi zdravstvene zaštite skinut je sa glasanja nakon što su se republikanski lideri uverili da on ne bi dobio dovoljan broj glasova republikanaca. Protiv nacrta zakona, koji je predviđao oštro smanjenje medicinske pomoći za siromašne građane, založila su se tri senatora vladajuće stranke, uključujući i Mekejna.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala