Svetski lideri šokirani: Napad na Novom Zelandu je zao čin mržnje

© AP PhotoNovi Zeland
Novi Zeland - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp, ruski predsednik Vladimir Putin, britanska premijerka Tereza Mej, francuski premijer Emanuel Makron izrazili saučešće povodom napada u Krajstčerču.

Američki predsednik Donald Tramp uputio je putem Tvitera „najtoplije simpatije“ građanima Novog Zelanda, nakon terorističkog napada na dve džamije u gradu Krajstčerču u kome je ubijeno 49 osoba.

Telo jednog od poginulih u pucnjavi u džamiji u novozelandskom gradu Krajstčerč - Sputnik Srbija
UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pucnjava, beživotna tela na gomili, krv svuda...

„Sjedinjene Države snažno osuđuju napad u Krajstčerču. Naše misli i molitve su sa žrtvama i njihovim porodicama. Stojimo solidarni sa narodom Novog Zelanda i njihovom vladom protiv ovog zlog čina mržnje“, napisao je Tramp.

Putin je izrazio nadu da će svi učesnici dobiti zasluženu kaznu, prenosi pres-služba Kremlja.

„Napad na civile koji su se okupili na molitvu šokira nas svojom okrutnošću i cinizmom. Nadam se da će svi koji su uključeni u ovaj zločin dobiti zasluženu kaznu“, navodi se u telegramu.

Putin je naglasio da Rusija deli tugu onih koji su izgubili svoje najrođenije i nadaju se brzom ozdravljenju svih ranjenih.

Putem Tvitera, teroristički napad u Krajstčerču je osudila i britanska premijerka Tereza Mej.

„U ime Ujedinjenog kraljevstva, izražavam iskreno saučešće narodu Novog Zelanda nakon zastrašujućeg terorističkog napada u Krajstčerču. Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovim bolnim aktom nasilja“, napisala je ona.

Francuski predsednik Emanuel Makron takođe je izrazio saučešće građanima Novog Zelanda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala