Jaka saradnja Srbije i Rusije na sprovođenju sporazuma

© Foto : MinistarstvoAleksandar Čepurin i Nebojša Popović
Aleksandar Čepurin i Nebojša Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom poručio da Srbija intenzivno radi na sprovođenju sporazuma u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, potpisanih tokom susreta predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića Vladimira Putina u Beogradu.

„Moj kabinet sproveo je niz mera i pripremio zakon čije će usvajanje doneti novi podsticaj razvoju saradnje Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, ali i razvoju međunarodne saradnje u ovoj oblasti u celini. Time ćemo ubrzati realizaciju onoga što je dogovoreno tokom sastanka predsednika Vučića i predsednika Putina u Beogradu“, rekao je ministar Popović.

On je ocenio da ekonomska saradnja Srbije i Rusija ima trend rasta, ali da postoji ogroman potencijal i prostor za njeno dalje unapređenje.

„Želimo da razvijamo naše ekonomske odnose sa Rusijom na sistemski i strateški način i za to su nam potrebni novi mehanizmi kako bi konkretnu korist od saradnje sa Rusijom osetili svi građani Srbije“, rekao je Popović.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti srpske strane da maksimalnim intenzitetom pristupi sprovođenju međudržavnih sporazuma potpisanih u Beogradu tokom posete predsednika Putina.

Čepurin je istakao da je Rusija posvećena unapređenju ekonomske saradnje sa Srbijom i da je spremna da maksimalno otvori svoje tržište za srpske proizvode.

Ministar Popović je izrazio zahvalnost Rusiji za principijelnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova.

On se zahvalio i na tome što je Savet Federacije Rusije pre dva dana usvojio dokument kojim se osuđuje NATO agresija na našu zemlju 1999. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala