Afera „državni udar“: Tužilaštvo dostavilo dva snimka sa Sinđelićevim izjavama

© REUTERS / Stevo VasiljevicPolicija ispred suda u Podgorici, pre ulaska Medojevića u sud
Policija ispred suda u Podgorici, pre ulaska Medojevića  u sud - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Višem sudu u Podgorici bile su planirane završne reči na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, ali je pretres prekinut, a nastavak je zakazan za sutra.

Na samom početku današnjeg izlaganja sudija Suzana Mugoša saopštila je da je Tužilaštvo sudu dostavio dva snimka sa izjavama Saše Sinđelića.

Mugoša je rekla da je reč o snimcima objavljenim na portalu „Analitika“ pod nazivom „Kad BIA preti“ i audio-snimku objavljenom na portalu „Standard“.

Suzana Mugoša je istakla da od advokata odbrane nisu pristupili Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Medojević Nikola i Bulatović Nikola.

Aleksandar Sinđelić - Sputnik Srbija
Procurio tajni snimak u aferi „državni udar“

Suzana Mugoša je saopštila da je neposredno pre pretresa sudu dostavljen podnesak od Branke Milić u kojem se navodi da ona ne daje saglasnost da je advokati brane, sve dok veće ne odluči o dostavljenim snimcima.

Milićeva smatra da su to ključni dokazi u ovom postupku.

Advokati odbrane su juče dostavili takođe dva video-zapisa, koja kompromituju ključnog svedoka saradnika Sašu Sinđelića, ali je sudija Suzana Mugoša odbila da ih uvrsti u dnevni red suda, rekavši da je postupak završen i da slede samo završne reči i presuda.

Inače, ovo suđenje u samoj završnici dobija vrlo neobičan tok s obzirom na to da SDT i mediji bliski crnogorskim vlastima poseduju snimke na kojima Sinđelić tvrdi da je izjave suprotne onim sa suđenje dao pod prinudom, dok mediji bliski crnogorskoj opoziciji i odbrane poseduju snimke u kojima svedok odbrane tvrdi da je bio primoran na taj status i da je sve što je rekao na sudu laž.

U međuvremenu, dva dana uoči iznošenja završne reči, Sinđelić je gostovao u emisiji „Ćirilica“ na televiziji „Hepi“, gde je u programu javno priznao da je njegovo svedočenje na sudu bilo lažno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala