Ambasador Sirije u UN: Oružje za teroriste i dalje stiže preko humanitarne pomoći

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaVatreno oružje zaplenjeno od terorista u Siriji
Vatreno oružje zaplenjeno od terorista u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Delatnost struktura Ujedinjenih nacija na teritoriji Sirije nedovoljno je efikasna kada je reč o sprečavanju snabdevanja terorista oružjem, koje se u velikoj meri prenosi pod plaštom humanitarne pomoći, izjavio je ambasador Sirije pri UN Bašar Džafari u pismu upućenom predsedniku Saveta bezbednosti UN.

„Kolone automobila s humanitarnom pomoći koje dolaze iz inostranstva, a posebno iz Turske, i dalje se koriste kao sredstva za prevoz oružja, novca, materijalno-tehničkih sredstava, hrane i medikamenata za oružane terorističke grupe, a posebno za teroriste Nusra fronta“, naveo je Džafari u pismu. 

Ljudi se okupljaju da preuzmu osnovne namirnice i drugu pomoć u izbegličkom kampu Rukban na granici Jordana i Sirije - Sputnik Srbija
Rusija i Sirija: Deca ne mogu da prežive u izbegličkom kampu „Rukban“

Prema njegovim rečima, to se događa zato što se kontrolni mehanizam UN za Siriju pokazao kao neefikasan za ispunjavanje zadataka kao što su kontrola robe saobraćajnih sredstava u automobilskim konvojima, provera sadržaja robe, praćenje kretanja automobilskih kolona s teritorije Turske do konačnog odredišta, koje se nalazi na sirijskoj teritoriji. 

„Hrana, lekovi i prateća medicinska oprema koje prevoze te automobilske kolone i dalje dospevaju u ruke naoružanih terorističkih grupa“, rekao je diplomata.

On je naveo da „sve članice međunarodne zajednice i dalje pamte šta se dogodilo u trenutku kada su istočne četvrti grada Alepa bile oslobođene od tih grupa“. 

„U tim četvrtima teroristi su formirali skladišta s desetinama tona takve robe, koja je bila sakrivena od onih kojima je potrebna, prodavana im je po poražavajućim cenama, a koristili su je i vođe terorističkih grupa, borci i članovi njihovih porodica“, naveo je Džafari. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala