HDZ,SNSD i SDS odbili da osude skup ravnogoraca

© SrnaObeležavanje godišnjice hapšenja četničkog komandanta Draže Mihailovića u Višegradu
Obeležavanje godišnjice hapšenja četničkog komandanta Draže Mihailovića u Višegradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, iz reda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS), odbili su da osude skup Ravnogorsko pokreta u Višegradu.

Ravnogorski pokret je u nedelju održao u Višegradu skup povodom obeležavanja godišnjice hapšenja generala Draže Mihailovića, koji je izazvao lančane reakcije predstavnika institucija, političkih partija i pojedinaca.

Vlada Kantona Sarajevo je podnela krivičnu prijavu protiv učesnika tog skupa i nadležnih koji ga nisu zabranili, a Tužilaštvo BiH je saopštilo je juče da je formiralo predmet.

Na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH delegat Zlatko Miletić predložio je da se na dnevni red današnje sednice kao tačka uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu, koji je organizovao Ravnogorski pokret.

Za ovaj predlog glasalo je šest delegata iz reda SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a, dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a, preneo je sarajevski portal „Kliks“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala