Objavljen snimak antiterorističke operacije u Samarskoj oblasti (video)

CC BY-SA 3.0 / SpetsnazAlpha / SpetsnazAlphaProtivteroristička jedinica Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), Alfa grupa
Protivteroristička jedinica Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), Alfa grupa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske bezbednosne snage likvidirale su teroristu u Samarskoj oblasti koji je planirao da postavi i detonira eksplozivnu napravu na mestu gde se okuplja veliki broj ljudi, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.
Specijalne antiterorističke u Dagestanu, Rusija - Sputnik Srbija
U razmeni vatre u Dagestanu likvidirana trojica terorista

Kako se navodi, pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB) dobili su informaciju da se naoružano lice koje je planiralo da izvede teroristički napad nalazi u jednoj privatnoj kući u selu Jekaterinovka, te je pokrenuta operacija hapšenja.

Međutim, nakon što je teroristi rečeno da spusti oružje on je otvorio vatru na pripadnike FSB, a zatim u njihovom pravcu bacio ručnu bombu, nakon čega je ubrzo likvidiran.

Prema preliminarnim informacijama, on je bio pripadnik jedne međunarodne terorističke organizacije, iako se ne precizira koje, ali se dodaje i da je održavao kontakt sa istomišljenicima u inostranstvu.

Takođe, prilikom pretresa kuće u kojoj se nalazio pronađeno je vatreno oružje, municija, ali i pripremljena improvizovana eksplozivna naprava.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je terorista delovao sam ili je imao pomoć.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala