DF: Optužnica za „državni udar“ sahranjena

© Sputnik / Nebojša PopovićLideri DF na konferenciji za novinare u Podgorici
Lideri DF na konferenciji za novinare u  Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon današnjeg skandala na suđenju za navodni državni udar, na hitno sazvanoj pres-konferenciji lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su da su njihovi advokati došli u posjed video-snimaka, na kojima svjedok saradnik Saša Sinđelić objašnjava na koji način je učestvovao u montiranju čitavog slučaja.

Tvrde da snimci predstavljaju „krunski dokaz koji ruši optužnicu“ i poručuju da sjutra neće biti održan najavljeni pretres, koji je zakazan za devet sati.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić saopštio je da je Viši sud danas odbio da se raskrinka svjedok saradnik Saša Sinđelić, koji je lažno optužio ljude u aferi „državni udar“.

U sudnici je, kaže, pokazano sjajno lice naše advokature, „veliki dan advokature, jer su se advokati solidarisali sa svojim kolegama i napustili sudnicu“. Dodaje da ovaj postupak teško može da se nastavi dok se u dokazni postupak ne uvrste dokazi koje su danas dostavili advokati odbrane.

Suđenje Crna Gora - Sputnik Srbija
Afera „Državni udar“: Novi skandal, advokati napustili sudnicu (video)

„Imali ste danas prilike da se uvjerite kako funkcioniše naše pravosuđe. Naši advokati su došli do dva snimka na kojima se vidi kako Sinđelić objašnjava svojim prijateljima kako je učestvovao u montiranju afere ’državni udar‘. Odlučili smo da uradimo sve što je u našoj moći da sve ovo postane sastavni dio ovog postupka, o čemu će se raspravljati i na međunarodnim adresama. Jasno je da je ova afera, što ovi snimci potvrđuju, montaža i bljuvotina režima. Ovi snimci su najznačajniji dokazi do sada, ali oni koji treba da izvade presudu iz fioke nijesu dozvolili da se ti najvažniji dokazi uključe u postupak i da se o njima raspravlja“, rekao je Mandić na pres-konferenciji.

On je dodao da je Sinđelić kao džuboks, „u njega se ubaci žeton i on priča ono što odgovara onome ko u njega ubaci novčić“.

„Ne želimo da učestvujemo u ovoj lakrdiji. Ne može se iz nekih centara moći upravljati sudovima“, naglasio je Mandić.

Milan Knežević je istakao da je danas „u potpunosti sahranjena optužnica za tzv. državni udar. On je naveo da vjeruje da su snimci koje su pribavili advokati autentični i da traži od suda da se to i utvrdi.

„Vidjeli ste da je sudsko vijeće pokušalo da zaustavi da se ova dva snimka uvrste u dokazni postupak. Da je sudija odlučila da pusti ova dva snimka, morala bi da odbaci optužnicu, a da Ivica Stanković razriješi Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića i procesuira ih. Sinđelić na snimku tvrdi da su ga mučili u zatvoru u Crnoj Gori i da je bio prinuđen da dâ iskaz kako su od njega tražili Katnić i Čađenović“, poručio je Knežević.

On je kazao da najmanje što se očekuje jeste da oni koji su Sinđeliću dali status svjedoka provjere autentičnost ovih snimaka.

„Ako se potvrdi autentičnost snimaka, onda optužnica mora da se odbaci“, zaključio je Knežević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala