Ruski ekspert: Američke sankcije Rusiji će se dodatno pojačavati

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaZamenik direktora Centra za evropska i međunarodna istraživanja Dmitrij Suslov
Zamenik direktora Centra za evropska i međunarodna istraživanja Dmitrij Suslov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sankcije SAD protiv Rusije će se pojačavati, a uvodiće se postepeno, smatra Dmitrij Suslov, zamenik direktora u Centru za sveobuhvatne evropske i međunarodne studije na Višoj ekonomskoj školi.
Vašington - Sputnik Srbija
Amerika obećava nove sankcije „Severnom toku 2“

„Naša prognoza je da će se sankcije pojačavati. Njihovo ukidanje i smanjenje u doglednoj budućnosti u potpunosti je isključeno. Sankcije će se pojačavati postepeno, obuhvatajući određene kompanije ili fizička lica. Ako se politički odnosi budu dodatno zaoštravali, moguće je i jačanje sektorskih sankcija SAD i njihovo širenje na nove sektore ekonomske delatnosti“, istakao je Suslov na zajedničkoj konferenciji Valdajskog kluba i Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika uz učešće Rusko-američkog saveta za poslovnu saradnju.

Kako je stručnjak napomenuo, takvo pooštravanje sankcija zasad se čini malo verovatnim.

„Negativan efekat takođe će imati deglobalizacija i postepeno jačanje ekonomskog egoizma i merkantilizma, pre svega u SAD, ali i u drugim zemljama. To će se odraziti negativno i na osetljivost američke političke elite na evropsku međuzavisnost“, zaključio je Suslov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala