Američki senator „optužio“ nepostojeću branu za nestanak struje u Venecueli

© REUTERS / Carlos JassoKarakas
Karakas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republikanski senator Mark Rubio, koji se aktivno zalaže za odlazak sa vlasti predsednika Venecuele Nikolasa Madura, izjavio je da je razlog za nestanak struje na nekoj „nemačkoj brani“, za šta se kasnije ispostavilo da je ime novinara Germana Dama (German Dam), koji je javio o nestanku struje.

„Danas se desila još jedna u nizu eksplozija transformatora na nemačkoj brani u državi Bolivar koja je izazvala masovni nestanak struke“, napisao je Rubio na Tviteru.

Karakas u mraku - Sputnik Srbija
Sabotaža! Nad Venecuelom je izvršen teroristički akt

Senator je za taj incident optužio vladu Nikolasa Madura.

„Senatore Marko Rubio, glavni transformator se zaista zapalio u Bolivaru, što je delimično ostavilo bez struje venecuelanski energetski sistem, ali to nije bilo na brani, a pogotovo ne na nemačkoj brani. Ja se zovem German Dam, jedan sam od novinara koji je objavio tu informaciju“, odgovorio je novinar na pisanje senatora na Tviteru.

Venecuelanske vlasti preduzimaju sve napore da u narednih nekoliko sati poprave kvar, rekao je ranije Maduro.

Kako javljaju mediji, oko 40 odsto Karakasa je već dobilo struju.

Energetski kolaps u Venecueli dogodio se juče usled havarije na najvećoj hidroelektrani u toj zemlji „El Guri“. Nacionalna korporacija za proizvodnju električne energije ocenila je da je taj incident diverzija i epizoda energetskog rata protiv Venecuele.

Predsednik Maduro je izjavio da je incident posledica američkog imperijalizma. 

Ministar za komunikacije i informacije Venecuele Horhe Rodriges je saopštio da je izvršen sajber-napad na stanicu. Venecuela je podnela međunarodnu žalbu vrhovnoj komesarki Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bačelet. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala