Pavelićevi sledbenici divljali u Šibeniku: Ovo vam je za Madrid!

© AP PhotoAdol Hitler i Ante Pavelić 6. jun, 1941
Adol Hitler i Ante Pavelić 6. jun, 1941 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U spomen–parku streljanim antifašistima u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi na šibenskom Šubićevcu, jutros su osvanuli grafiti sa ustaškim i nacističkim porukama, prenosi Tanjug.

Spomenici žrtvama fašizma išarani su kukastim krstovima, ustaškim slovom „U“ i porukom „Ovo je za Madrid“, što se, kako navodi portal „Indeks“, može protumačiti kao osveta za nedavno šaranje po grobu Anta Pavelića u Madridu.

„ŠibenikIN“ navodi da su kukasti krstovi iscrtani naopačke, te ocenjuje da su nepoznati počinioci otkrili svoju neobrazovanost i time što su na glavnom zidu spomen-parka upisali „anarchy“ — pojam koji definitivno ne ide uz slavljenje fašizma. 

Spomenici su išarani pre nego što je predsednik lokalnih antifašista trebalo jutros da predstavi detalje uređenja Spomen-parka streljanim antifašistima u Drugom svetskom ratu na Šubićevcu, a planirano je da bude uređen do leta sledeće godine. 

Restović je na Šubićevcu govorio o projektima i planovima uređenja tog spomen-parka, koji bi trebalo da bude otvoren u avgustu 2020. godine.

Kako se navodi, planirano je da na otvaranju nastupi Manu Čao, muzičar poznat po antifašističkom aktivizmu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala