Mi za njega nismo posebni: Prištinski političar „otkrio“ istinu o Trampu

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp i Majk Pompeo
Donald Tramp i Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učestale izjave političara u Prištini da se, uprkos upozorenjima SAD da se ukinu takse na robu iz Srbije iz BiH, i odbijanja vlade u Prištini da to uradi, odnosi između „velikih prijatelja“ nisu promenili, nisu tačne, tvrdi poslanik opozicione Alternative, Iljir Deda, prenosi Tanjug.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić tokom sednice Saveta bezbednosti UN. - Sputnik Srbija
Igra je završena: Prištinu čekaju neugodne posledice ako ne posluša Njujork

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvanicnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti „ozbiljan ukor“ tražiti i „hitno“ ukidanje ove mere.

Deda je za kablovsku televiziju TV T7 nedavno izjavio da će savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Matias Lutenberg i Jan Heker, na sastancima sa najvišim zvaničnicima Prištine zatražiti hitno ukidanje takse, prenose albanski mediji na Kosovu.

Pored toga, Deda navodi da je „administracija američkog predsednika Donalda Trampa nepredvidiva“, kao i da on ima „sasvim drugačiju spoljnu politiku i da se neće pozivati na prošlost“.

„Mi za njega nismo posebni“, kaže Deda i naglašava da Tramp "gleda sadašnjost i budućnost, dok uopšte neće da se osvrće na prošlost".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala