Berluskoni Orbanu: Uvek sam te branio, ali...

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertSilvio Berluskoni i Viktor Orban
Silvio Berluskoni i Viktor Orban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji italijanski premijer i lider stranke „Forca Italija“ Silvio Berluskoni imao je „dug i srdačan telefonski razgovor“ sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom sa „ciljem da se izbegne isključenje Orbanovog „Fidesa“ iz Evropske narodne partije (EPP)“.

„Forca Italija neće glasati za tvoje isključenje. Uvek sam te branio i biću uvek uz tebe, ali tražim da prihvatiš i neke od zahteva koje je istakla EPP“, poručio je Berluskoni Orbanu, prenosi Ansa.

U saopštenju „Forca Italije“ navodi se da je Berluskoni izrazio duboko uverenje da bi isključenje „Fidesa“ predstavljalo „veliku političku grešku“ i da „interveniše kod vrha EPP i kod samog Orbana kako bi se postiglo zajedničko i pozitivno rešenje o ostanku Orbana unutar velike porodice EPP“.

Viktor Orban - Sputnik Srbija
Šta će odlučiti SNS kad budu izbacivali Orbana

Navodi se da je Orban u razgovoru sa Berluskonijem „potvrdio volju da njegova stranka ostane deo EPP“.

Lider EPP Manfred Veber izjavio je da je na mađarskom premijeru Orbanu da odluči u kojoj političkoj grupi u Evropskom parlamentu želi da bude njegova stranka „Fides“.

Rojters prenosi da je Veber to izjavio pošto je Orban prethodno za mađarski radio „Košut“ rekao da bi „Fides“ mogao da istupi iz EPP.

Orban je rekao da će „Fides“ 20. marta razgovarati o tom pitanju.

Veber je ranije zahtevao od „Fidesa“ da ukloni bilborde na kojima se napada predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala