Prva poruka predsednika Srbije posle odluke Prištine da uništi pregovore

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su kosovski Albanci usvojenom Platformom pokazali da nikad nisu ni želeli dijalog i da ga ni u budućnosti neće želeti, a da će odgovor Srbije biti odlučan, ozbiljan i čvrst.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost - Sputnik Srbija
Zaključak sednice: Platforma Prištine završni udarac dijalogu, Srbija će biti odmerena
„Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese i nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača“, rekao je Vučić u Belegišu, gde je danas započeo obilazak Sremskog okruga, neposredno posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i sastanka sa trećim čovekom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, koji je pozvao Prištinu na ukidanje taksi, a „obe strane“ na uzdržavanje od provokacija.

Vučić, koji je danas nastavio kampanju Budućnost Srbije posetom Sremskom okrugu, najavio je da će više o tome govoriti u Sremskoj Mitrovici, gde će se obratiti građanima.

Podsetio je da je prošlo 2.149 dana od neformiranja ZSO, što je bila jedina obaveza Prištine, da su oni potom uveli takse i da „love“ ljude koji koji bi da prevezu i tri paketa keksa na KiM.

„Posle platforme, koja znači i kojom pokazuju da nikad nisu želeli dijalog i da ga ne žele ni u budućnosti, mogu samo da kažem da ćemo čuvati i verujem sačuvati mir. Naš odgovor će biti odlučan, ozbiljan i čvrst, sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača“, rekao je Vučić.

Želimo mir, kompromis, ali nećemo prihvatiti ucene i pritiske koji znače odustajanje od naših nacionalnih interesa zato što bi se to nekome u svetu svidelo, dodao je on, preneo je Tanjug.

„Naša politika jeste da štitimo sebe, narod i Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo“, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala