Predsedniku Opštine Grocka ukinut pritvor, brani se sa slobode

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/Viši sud u Beogradu
Viši sud u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor predsedniku Opštine Grocka i visokom funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, i on će u toku prepodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut pošto su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor određen, odnosno ispitani su svi predloženi svedoci u istrazi.

Tanjugu je u Drugom osnovnom sudu rečeno da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim se ukida pritvor Simonoviću.

Tužilaštvo se prethodno protivilo ukidanju pritvora, smatrajući da postoji bojazan da će ponoviti krivično delo, ali Sud to nije uvažio.

Simonović je osumnjičen da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine.

Uhapšen je 25. januara, a mesec dana ranije su uhapšeni i izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, a to je „izazivanje opšte opasnosti u podstrekivanju“.

Bojana Cvetković Šijački zaključila je sporazum sa Tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala