Tramp: Biću veoma razočaran ako Kim nastavi nuklearne probe

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un na sastanku u Singapuru
Predsednik SAD Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un na sastanku u Singapuru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će biti nezadovoljan ako se izveštaji da Severna Koreja obnavlja lansirnu rampu pokažu kao tačni, nakon što je severnokorejski predsednik u Vijetnamu obećao da će produžiti zabranu nuklearnih i raketnih proba.
Lansiranje balisitičkih raketa u Severnoj Koreji. - Sputnik Srbija
Severna Koreja obnavlja deo lokacije za lansiranje raketa

„Ja bih bio veoma, veoma razočaran u predsednika Kima“, odgovorio je Tramp na pitanje o izveštajima o obnovi lansirne stanice Sohae u Severnoj Koreji, koja se nalazi u brdima severozapadno od Pjongjanga, prenosi AP.

Satelitski snimci pokazali su nove aktivnosti na lansirnoj stanici u Severnoj Koreji i ponovo izazvali sumnje u to da će Kim Džong Un odustati od nuklearnog oružja.

Američki predsednik je rekao da se i dalje nada sporazumu koji lideri dve države nisu postigli na prošlonedeljnom samitu, preneo je Tanjug.

Tramp je izjavio da njegov odnos sa liderom Severne Koreje „ostaje dobar“. On je u pokušajima da normalizuje odnose SAD sa Severnom Korejom favorizovao direktne razgovore s Kimom, ali do njihovog trećeg samita, koji se pominje, pregovori će se verovatno voditi na nižim nivoima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala