BiH pojačava kontrolu istočne granice

© AP Photo / Amel EmricMigranti
Migranti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bosna i Hercegovina će iskoristiti sve raspoložive kapacitete kako bi pojačala kontrolu i nadzor na istočnoj granici i sprečili ulazak ilegalnih migranata, saopšteno je danas na sastanku Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH.
Sukob policije i migranata - Sputnik Srbija
Migranti postaju sve agresivniji: Uhapšeni zbog pljačke, povređen policajac

Jačanje kontrole granice označeno je kao glavni prioritet u rešavanju migrantske situacije, s obzirom na operativne podatke o broju migranata u Grčkoj i kretanju migranata na balkanskoj ruti, prenosi sajt Kliks.

Od Granične policije je zbog toga zatraženo da za sledeći sastanak Operativnog štaba dostavi analizu o potrebnom broju pripadnika policije kako bi se u potpunosti pokrila 600 kilometara duga istočna granica, a analiza će kasnije biti prosleđena Veću ministara BiH.

Predsedavajući Operativnog štaba i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić upoznao je i sa ponudom mađarske vlade da uputi kao ispomoć određen broj policajaca, koji bi vršili posmatranje granice bez oružja i policijskih ovlašćenja, prenosi Tanjug.

U prva dva meseca 2019. godine u BiH je ušlo 2.260 migranata, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno se u zemlji nalazi oko 3.500 migranata, koji su smešteni u osam prihvatnih centara.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala