Haradinaj: Radoičića sam upoznao u Tačijevom kabinetu

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da nije u kontaktu sa Milanom Radoičićem, zamenikom predsednika Srpske liste, od kada je Radoičić u bekstvu od kosovskih pravosudnih organa. Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači je više puta označio Haradinaja kao Radoičićevog prijatelja.
Policijski helikopter u Kosovskoj Mitrovici za vreme ispraćaja posmrtnih ostataka Olivera Ivanovića. - Sputnik Srbija
Srpska lista: Montiran proces u vezi sa ubistvom Ivanovića

Haradinaj je to danas rekao novinarima nakon sednice takozvane kosovske vlade i nakon što ga je Tači tokom proteklog vikenda u Tirani na skupu sa albanskom dijasporom indirektno povezao sa Radoičićem.

Inače, Tači je na tom skupu albanske dijaspore praktično potvrdio da je on „proterao s Kosova“ Milana Radoičića.

„O podeli Kosova, preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili su Radoičićevi prijatelji, kog sam proterao s Kosova“, rekao je tada Tači.

Kako je preneo portal „Telegrafi“, Haradinaj je rekao da je Radoičića upoznao u Tačijevom kabinetu.

„Uveravam vas da sam upoznao gospodina Radoičića dok je bio zajedno sa predsednikom Hašimom Tačijem u njegovoj kancelariji. Nemam razloga to da krijem. Kada sretnem nekoga, pružim ruku i upoznam se, zašto bih to krio? Proveli smo više od dva sata u Tačijevoj kancelariji zajedno sa drugim predstavnicima države“, objasnio je Haradinaj.

On je potvrdio da se i kasnije nasamo u nekoliko navrata sastajao sa Radoičićem nakon što je izbran za zamenika predsednika Srpske liste, koja je partner u koalicionoj prištinskoj vladi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala