Demokrate pozvale da se skine oznaka tajnosti sa detalja pregovora Trampa i Putina

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp i Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke demokrate zahtevaju da Bela kuća objavi detalje pregovora između američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina.

Kongresmeni traže da predstavnici Stejt departmenta i Bele kuće o tome daju izjave članovima Kongresa.

„Prema izveštajima medija, predsednik Tramp je više puta preduzimao korake kako bi sakrio detalje svojih razgovora sa predsednikom Putinom od drugih predstavnika administracije, Kongresa i američkog naroda. Predsednik je, prema saopštenjima, konfiskovao dokumente koji se tiču najmanje jednog susreta sa predsednikom Putinom i naložio američkom prevodiocu da ne raspravlja o sadržaju pregovora sa drugim saveznim zvaničnicima“, navodi se u izjavi odbora Predstavničkog doma SAD.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na samitu G20 u Argentini - Sputnik Srbija
Tramp obećava da će objaviti protokole razgovora sa Putinom

List „Vašington post“ je u januaru pisao da je Tramp pažljivo skrivao od članova administracije detalje svojih prvih razgovora sa Putinom, koji su održani u leto 2017. u Hamburgu na marginama samita G20.

Kasnije je u intervjuu za „Foks njuz“ Tramp izjavio da nikada nije pokušavao da sakrije bilo kakve detalje o svojim sastancima sa ruskim liderom. Odgovarajući na pitanje o članku objavljenom u „Njujork tajmsu“ u kojem se tvrdi da je FBI tajno sproveo proveru kako bi saznao da li Tramp radi u interesu Rusije, lider Bele kuće je taj materijal nazvao najuvredljivijim koji je ikada pročitao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala