Novi dokazi: Hašogi raskomadan spaljen

© AP Photo / Metafora ProductionDžamal Hašogi
Džamal Hašogi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Al Džazira navodi da je došla do novih saznanja koja ukazuju na to da je raskomadano telo Džamala Hašogija verovatno spaljeno u pećnici.

Naime, kako navodi Al Džazira, pozivajući se na svoja saznanja, ali i na najnovije snimke rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, veruje se da je telo saudijskog novinara „Vašington posta“ spaljeno na preko 1.000 stepeni, u pećnici specijalno napravljenoj najverovatnije za tu namenu.

Podsetimo, Hašogi je nestao u oktobru 2018, kada je ušao u Ambasadu Saudijske Arabije u Istanbulu, odakle mu se gubi svaki trag. Nakon višenedeljnog pritiska, saudijska ambasada dozvolila je turskim istražiocima da uđu u zgradu i pretraže je. Međutim, kako su tada navele sve svetske agencije, ali i eksperti, to je počiniocima dalo dovoljno vremena da uklone sve dokaze.

Nakon zgrade Ambasade pretražena je i kuća u kojoj je živeo saudijski konzul, koji je u međuvremenu napustio Tursku.

Hašogijevo telo nikada nije nađeno, a prema navodima optužnice koja za njegovo brutalno ubistvo tereti 15 saudijskih obaveštajaca, Hašogi je ubijen u zgradi Ambasade, nakon čega je njegovo telo isečeno na delove i izneseno odatle.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala