Venecuela prebacuje kancelariju još jedne kompanije u Moskvu

© REUTERS / Marco BelloLogo de PDVSA
Logo de PDVSA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kancelarija venecuelanske metalurške kompanije CVG sa 14 koncerna preseliće se u Moskvu, izjavila je potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez.

„Planiramo da prebacimo ovde (u Moskvu) predstavništvo kompanije, koja se bavi obradom gvožđa i aluminijuma“, izjavila je Rodrigezova za televiziju „Rusija 24“.

Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov uhvatio Boltona u laži

Decentralizovana državna korporacija CVG, koja se nalazi na jugoistoku Venecuele, objedinjuje preduzeća koja se bave eksploatacijom zlata, obradom aluminijuma i čelika, kompanije za eksploataciju rude gvožđa, boksita, dijamanata, kao i preduzeća koja se bave sečom i preradom drveta. Struktura korporacije obuhvata 14 velikih koncerna iz različitih grana industrije i njihove ćerke-firme, uključujući i SIDOR.

Za industriju aluminijuma zadužena je Nacionalna korporacija za aluminijum (Korpoalum), koja je ranije bila u sastavu CVG. Ranije je saopšteno da je planirano da se kancelarija venecuelanske naftne kompanije PDVSA preseli u Moskvu.

„Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je da se zatvori lisabonska kancelarija PDVSA i da se preseli u Moskvu“, rekla je nedavno Rodrigezova.

Podsetimo, krajem januara, Vašington je uveo sankcije protiv PDVSA tako što je zabranio prebacivanje sredstava iz SAD na račune te kompanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala