Orban: Kritičari u Evropskoj narodnoj partiji su korisni idioti

© REUTERS / Remo CasilliPremijer Mađarske Viktor Orban
Premijer Mađarske Viktor Orban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da su oni koji traže izbacivanje stranke Fides iz poslaničkog bloka Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu korisni idioti i da služe interesima njegovih neistomišljenika iz redova levog centra.
Premijer Mađarske Viktor Orban na samitu EU u Salcburgu - Sputnik Srbija
Orban: Razotkrićemo planove briselske birokratije

„Oni koji traže izbacivanje Fidesa su, kako bi Lenjin rekao, korisni idioti. Iako veruju da učestvuju u duhovnoj borbi, u stvari služe interesima drugih i to naših neistomišljenika“, smatra Orban.

Ta Orbanova izjava nemačkom dnevniku „Velt“ usledila je nakon poziva unutar Evropske narodne partije da Fides bude izbačen iz tog bloka zbog reklamnih kampanja sa antisemitskim prizvukom i bilborda širom zemlje na kojima su prikazani američki milijarder Džordž Soroš i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Orban je naglasio da Mađari ne smatraju da su bilbordi antisemitski.

„Ne mogu da učinim ništa sa činjenicom da je Soroš Mađar jevrejskog porijekla“, dodao je mađarski premijer, prenela je Srna.

Mađarske vlasti saopštile su sinoć da će okončati kontroverznu kampanju u kojoj su Soroš i Junker optuženi da podržavaju ilegalnu migraciju.

Portparol Vlade Mađarske Zoltan Kovač objavio je na Tviteru da će „informativna kampanja“ biti okončana 15. marta kako je i planirano.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala