Lavrov „očitao bukvicu“ Pompeu o Venecueli

© AFP 2023 / Sergei ChuzavkovRuski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je s američkim kolegom Majkom Pompeom o situaciji u Venecueli, kao i o mogućnosti da se organizuju bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Telefonski razgovor je, kako je navedeno, održan na inicijativu SAD.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i zamenica predsednika Venecuele Delsa Rodrigez - Sputnik Srbija
Lavrov: Amerika namerava da naoruža venecuelansku opoziciju

„Sergej Lavrov je osudio američke pretnje na račun zakonitog rukovodstva Venecuele, jer je to neprikriveno mešanje u unutrašnje poslove suverene države i najgrublje narušavanje međunarodnog prava“, navedeno je u saopštenju. 

Lavrov je naglasio da podstrekivanje i destruktivno spoljno mešanje „pod licemernim izgovorom ukazivanja humanitarne pomoći“ nemaju ničeg zajedničkog s demokratskim procesom.

„Povodom predloga Vašingtona da se održe bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici ukazano je da smo mi na to spremni, ali da je neophodno neposredno se rukovoditi principima Povelje Ujedinjenih nacija, jer samo Venecuelanci imaju pravo da određuju svoju budućnost“, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da su se tokom razgovora o drugim međunarodnim pitanjima Lavrov i Pompeo dogovorili da se nastave kontakti na nivou eksperata o Siriji, Avganistanu i Korejskom poluostrvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala