Ruska artiljerija „Lotos“ moći će da koristi NATO municiju

© REUTERS / StaffArtiljerija
Artiljerija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samohodna artiljerijska baterija „Lotos“ ubuduće će biti u stanju da puca municijom koju koristi NATO, izjavio je zamenik direktora Centralno naučno-istraživačkog instituta precizne industrije CNIITOČMAŠ Mihali Levšunov.
Paljba lansirnog sistema TOS-1 na vojnim vežbama u Saratovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Paljba iz sveg oružja: Ruska artiljerija izvela spektakularnu paljbu (video)

Kako je rekao, ta izmena urađena je za potrebe ruskih desantnih snaga. Prethodno je bio plan da se modernizuju sistemi „Zauralec D“ i „Nona S“, ali nešto kasnije je ipak odlučeno da „Lotos“ bude modernizovan jer je u stanju da puca dalje.

Levšunov je takođe rekao i da se trenutno vrše ispitivanja tog naoružanja, kako bi ono do kraja godine bilo spremno da uđe u arsenal ruske vojske.

Sa druge strane, glavni inžinjer CNIITOČMAŠ-a Igor Nekrasov izjavio je da je razvijena nova municija kalibra 5,45 milimetara za potrebe pešadijske opreme „Ratnik“. Reč je o metku koji je u stanju da probija daleko čvršće materijale.

Takođe, iz te ruske odbrambene kompanije navode da je u fazi razvoja i civilna verzija pištolja „Udav“, koji bi mogao da bude izbačen na tržište već naredne godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala